Асфальтний завод “Онуру” у Львові готовий на 90 відсотків

Лют 10 2012 Опублікував в Інфраструктура

Підприємство інвестує в його будівництво 5 мільйонів гривень

Асфальтний завод ТзОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” у промзоні мікрорайону Рясне у Львові збудований на 85-90 відсотків — повідомив lviv.expres.ua Олександр Добоні, представник фірми “Онур”.

“Зараз доводимо до завершення будівельні роботи, готуємо документацію. Інфраструктура заводу готова на 85-90 відсотків, — розповів Олександр Добоні. — Плануємо здати завод в експлуатацію вже у цьому році. Тут працюватимуть близько 100 осіб, з них 15-20 відсотків — фахівці з
Туреччини, решта — українці”.

Представник “Онуру” повідомив, що на завод уже частково завезли нове обладнання італійського виробництва, виготовлене за останніми світовими технологіями. Він додав, що на місце майбутнього виробництва приїжджали експерти-екологи, які провели заміри та довели, що навколишнє середовище поза межами промислової зони завод не
забруднюватиме.

На новому заводі виготовлятимуть асфальт для проведення ремонтних робіт у місті. “У нас беруть асфальтобетон, зокрема, комунальні підприємства, шляхо-ремонтні підприємства Львова”, — розповів Олександр Добоні.

Усього на Львівщині “Онур” має три асфальтобетонних заводи — біля Жовкви, Пустомитів та незавершений завод у Львові. Нових підприємств будувати наразі не планують. “Немає таких обсягів робіт, нам вистачає тих заводів, що є”, — додав пан Добоні.

Загальна сума інвестицій у будівництво заводу — близько 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, минулого року турецькій фірмі “Онур”, яка займається ремонтом доріг, продали земельну ділянку у колишній промзоні заводу “Сільмаш” (район Рясне) під будівництво асфальтного заводу.

“Земельну ділянку площею близько 5 гектарів продали за ціною 200 гривень за квадратний метр”, — розповів Михайло Бокало, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради.

Нагадаємо, мешканці району протестували проти будівництва тут асфальтного заводу з огляду на ймовірну загрозу для свого здоров’я. Проте, зі слів пана Бокала, причин для занепокоєння немає, адже ділянка розміщена за кілометр від найближчого житлового будинку.

Львівські новини lviv.expres.ua

Коментарі відключені для цього запису