Електронний квиток цього року можуть і не ввести

Бер 06 2012 Опублікував в Е-Квиток

Питання впровадження електронного квитка в електротранспорті та маршрутках Львова затягнеться на невизначений час. За найоптимістичнішими прогнозами – безготівковий розрахунок в транспорті введуть не раніше, ніж в кінці року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк.

За його словами, швидкість впровадження е-квитка залежить від того, наскільки консолідовано буде працювати робоча група з депутатів міськради з виконавчими органами влади. Ю. Кужелюк запевнив, що найближчим часом дане питання точно не виноситиметься на розгляд сесії міськради.

«Ми (робоча група – ред.) збираємося щопонеділка і подаємо свої пропозиції, а ідеологи цієї системи на наступний раз дають відповіді і вносять поправки. Також залучили приватних перевізників до цієї розмови, представників «Львівелектротрансу». Як швидко це рухатиметься – залежатиме від того, як швидко нададуть економічні розрахунки щодо усіх питань по впровадженню е-квитка.

До кінця року, можливо, якщо будуть представлені всі прорахунки і це не вплине на вартість квитка, то це можна буде зробити (ввести е-квиток – ред.)», – розповів Ю. Кужелюк.

Він додав, що на сьогодні у депутатського корпус виникає багато питань щодо впровадження системи е-квитка, яку запропонувало управління транспорту та управління зовнішньоекономічних відносин ЛМР. Зокрема, за словами Ю. Кужелюка, систему е-квитка потрібно впроваджувати одразу і в електротранспорті, і в приватних маршрутках. Для цього виконавчі органи влади мають надати точні економічні розрахунки: скільки коштуватиме закупівля обладнання і умови кредитування цього проекту. Окрім того, потрібно до кінця опрацювати схему здійснення трансферних пересадок із електронним квитком та врахувати перевезення пільговиків.

Водночас, найбільше питань в депутатів виникає щодо підприємства, яке впроваджуватиме е-квиток в транспорті.

Джерело: Львівський портал

Коментарі відключені для цього запису