ЛКП «Львівавтодор» буде єдино відповідальним підприємством за утримання доріг у Львові

Лют 17 2012 Опублікував в Інфраструктура

Сьогодні на сесії Львівської міської прийняли ухвалу щодо затвердження Договору про утримання вулично-дорожньої мережі міста Львова, відповідно до якого ЛКП «Львівавтодор» буде єдино відповідальним підприємством за утримання доріг у Львові. Як зазначив начальник управління інвестицій та зовнішньоекономічних відносин ЛМР Сергій Кіраль, цей договір покликаний регулювати взаємовідносини між містом і комунальним підприємством «Львівавтодор» – позичальником коштів Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, а також сприяти побудові прозорої системи утримання доріг у Львові.

За словами начальника управління інвестицій та зовнішньоекономічних відносин ЛМР Сергія Кіраля, у Львові є більше 7-8 замовників по дорогах, а необхідно створити одну структуру, яка стане господарем доріг. Відповідно до прийнятої ухвали ЛКП «Львівавтодор» повинно стати єдино відповідальним підприємством за утримання доріг у Львові.

Сьогодні у нас є підписаний Кредитний договір між ЛКП «Львівавтодор» (як позичальником) та ЄБРР і Договір гарантії між Львівською міською радою та ЄБРР, за яким місто гарантує виконання зобов’язань за Кредитним договором. Відповідно до цих угод на вимогу ЄБРР місто має обов’язок укласти договір з ЛКП «Львівавтодор» про надання послуг.

Договір регулює взаємостосунки між містом і цим комунальним підприємством, яке повинно стати єдиним господарем доріг, мати у своєму штаті відповідних фахівців, які будуть займатися плануванням, організацією тендерів (виступати замовником), здійснювати технічний нагляд за підрядниками, які будуть ці роботи реалізовувати. Це нормальна цивілізована та дуже прозора система утримання доріг

начальник управління інвестицій та зовнішньоекономічних відносин ЛМР

Сергій Кіраль.

Нагадаємо, з метою виконання вимог Кредитного договору між ЄБРР та ЛКП «Львівавтодор» Львівська міська рада повинна укласти договір з ЛКП «Львівавтодор» про утримання вулично-дорожньої мережі м. Львова, згідно з якою «Львівавтодор» був би єдиним відповідальним за утримання доріг у Львові.

Договори між містом і ЄБРР, між комунальним підприємством як позичальником і ЄБРР були підписані ще влітку 2009 року. Вони були затверджені на сесіях Львівської міської ради та пройшли відповідні обговорення на депутатських комісіях.

Довідка: 

16 липня 2009 року між Львівським комунальним автотранспортно-дорожнім підприємством № 1339 та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) було укладено Кредитний договір про надання  кредиту в розмірі 26 млн грн. євро на інвестицію у реконструкцію міських вулиць та пов’язаних з ними мереж, покращення інфраструктури громадського транспорту вздовж трамвайних ліній № 2 та № 6 у місті.

Для забезпечення виконання зобов’язань згідно Кредитного договору, 16.07.2009 року між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку був укладений Договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту

Джерело:   Прес-служба Львівської міської ради

Коментарі відключені для цього запису