Львівська фірма могла б впровадити е-квиток вдесятеро дешевше – депутат

Лют 09 2012 Опублікував в Е-Квиток

Львівські підприємці готові впроваджувати автоматизовану систему самообслуговування пасажирів у міському транспорті без залучення іноземних посередників та створення будь-яких додаткових ТзОВ, що дозволило б значно здешевити вартість впровадження е-квитка у Львові. Про це 9 лютого 2012 року заявив голова депутатської комісії економічної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішніх відносин свободівець Андрій Хомицький, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

За словами Андрія Хомицького, до депутатської комісії звернулися львівські підприємці, які розповіли про свої пропозиції щодо впровадження е-квитка у Львові.

«Представники ТзОВ НВФ «Еліка» представили на розгляд комісії власну розробку валідатора і електронного квитка та продемонстрували механізм його роботи. Слід зазначити, що він нічим не відрізняється від європейських аналогів, проте орієнтовна вартість одного 400-450 доларів. Нагадаю, що виріб латвійської фірми «Ригас Карте», яка здобула перемогу у конкурсі на впровадження електронного квитка у місті вартує в рази дорожче, а саме від 2,5 до 4,5 тис. євро. Окрім того, Львову для впровадження проекту не потрібно створювати ніяких додаткових юридичних осіб і витрачати на це мільйони гривень з міського бюджету», – заявив Андрій Хомицький.

Перед проведенням конкурсу з визначення фірми, яка впроваджуватиме е-квиток у Львові, підприємці зверталися до начальника управління зовнішніх відносин ЛМР Сергія Кіраля, проте отримали відповідь, що міськрада не зацікавлена у співпраці з ними.

«Нам незрозуміла позиція чиновників щодо байдужості до ініціатив львівських підприємців. Саме через гостру відмову чиновників до будь-якої співпраці ТзОВ НВФ «Еліка»не подавались на конкурсз визначення фірми, яка впроваджуватиме е-квиток у Львові. Вже на наступній сесії Львівської міської ради я ініціюватиму обговорення питання щодо ігнорування командою Садового львівських підприємств, які готові допомогти Львову покращити транспортну галузь міста за значно менші кошти, ніж закордонні фірми. Мабуть, міському голові набагато вигідніше працювати з іноземними компаніями та платити їм шалені гроші, ніж розвивати та підтримувати львівського виробника, який ще й до того пропонує дуже вигідні умови», – повідомив депутат.

На комісії депутати вирішили звернутися до начальника управління зовнішніх відносин Сергія Кіраля з вимогою доповісти про ситуацію, що склалася навколо відмови львівським підприємцям у співпраці. Також вони доручили управлінцям надати підприємцям технічне завдання для визначення загальної вартості проекту впровадження електронного квитка у Львові.

Джерело:  www.galinfo.com.ua

коментарі 3

  • Олег сказав:

    Ага, давати якимось нашим зробити, 50% можна відразу списувати на відкат, а про якість можна буде взагалі забути!
    Але ВО Свобода як завжди в свому репертуарі.

  • andimko сказав:

    :)) Ще взагалі невідомо, що пропонується і в якому вигляді.
    У форматі “електронної інформаційної війни” новина звучить цікаво, але насправді не факт, що мається на увазі те, про що ми всі подумали 😉

    • o10g сказав:

      Так і я про те саме. Треба документацію читати, а крім того в них ще й досвіду немає.
      А досвід – це така штука, яку за гроші не купиш.
      Не підтримую я “віддати нашим”. Та й подивіться на дороги. Ті що зроблені турками – стоять і горя не знають.