Львів транспортний: перевізників-порушників ніхто не карає

Лют 09 2012 Опублікував в Транспорт

Від початку функціонування нової транспортної схеми у Львові зафіксовано багато порушень перевізниками, які обслуговують міські автобусні маршрути з 1 січня. Однак і досі до жодного з них не було застосовано якогось конкретного покарання. Від управління транспорту та зв’язку ЛМР, що фактично є їхнім «наймачем», вони отримують лише попередження та вказівки.

А карати, як вважають самі львів’яни – ті, для кого нововведена транспортна схема мала би покращити життя, є за що. Бо були випадки, що одні перевізники самовільно змінювали напрями, за якими курсують, інші (радіальні) не видавали трансферних квитків, ще інші взагалі часом не виїжджали на маршрути. Випадки таких порушень фіксуються й досі. Однак вину за це управління транспорту перекладає на перевізників, перевізники – на водіїв. А водії на перевізників. І фактично виходить, що винних у цьому немає.

ЗІК запитав у начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Миколи Жука, скільки загалом з 1 січня було зафіксовано відповідних порушень і який перевізник відзначився тут найбільше. Жук відповів: «Не можу надати вам такої інформації. Порушення допускають усі перевізники».

ЗІК поцікавився у Миколи Жука, у який спосіб перевізників-порушників карають. До прикладу, порушення умов перевезень ТзОВ «Фіакр Львів», який самостійно розділив 18 маршрут на два – 18 Г та 18 Л (ЗІК повідомляв про це) – стало одним із найяскравіших прикладів таких порушень. Начальник управління транспорту та зв’язку прокоментував це так: «Ми звернулися до перевізника, на якій підставі він це зробив. З’ясувалося, що це ініціатива перевізника. І навіть не перевізника, а водіїв, які працювали на маршрутах. Звертайтеся до «Фіакра», ми їх офіційно про це повідомили, вони ліквідували це порушення».

Отож, виходить, що управління транспорту та зв’язку ЛМР не карає порушників, а лише фіксує подібні випадки і дає попередження та вказівки.

Разом з тим, на запитання ЗІКу, чи думали в управлінні транспорту та зв’язку, наприклад, про розірвання угоди з перевізниками, які допускають серйозні порушення в обслуговуванні міських автобусних маршрутів, Микола Жук зазначив: «Щоби розірвати угоду з такими перевізниками, треба мати альтернативного, який би замість нього виконував ці перевезення.. Поки такого альтернативного перевізника у Львові немає. Знайдемо альтернативного – будемо розривати угоду. З будь-яким перевізником управління буде виконувати умови роботи на маршрутах».

Джерело:  ZIK

Коментарі відключені для цього запису