Перевізники Львова зможуть впроваджувати е-квиток у розстрочку

Лют 13 2012 Опублікував в Е-Квиток

Систему електронного квитка доцільно впроваджувати на усіх видах громадського транспорту Львова. Про це 13 лютого під час круглого столу зазначив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

С.Кіраль зазначив, що, як і в Ризі, чий досвід прагне перейняти Львів, планується поетапне впровадження цієї системи. Очікується, що підприємство «Леокарт», яке пропонується створити для обслуговування системи електронного квитка, залучить кредит для закупівлі необхідного обладнання. Йдеться про 28,5 млн грн.

«Ці кошти – на закупівлю, в першу чергу, систем для комунального транспорту. Для приватних перевізників, і з ними про це говоримо, ми готові розглядати варіант лізингу чи інших схем розтермінування».

Заступник директора ТзОВ «Фіакр-Львів» Дмитро Кащук зазначив, що їх підприємство підтримує введення електронного квитка: «Перевізникам це дасть свої позитиви: прозорий облік фінансових надходжень, відсутність крадіжок готівки водіями, чіткий аж до одної особи облік пільговиків». Разом із цим, за його словами, потрібне більш детальне обговорення фінансових аспектів справи із перевізниками.

Д.Кащук додав, що в умовах діючого тарифу на перевезення у Львові, «Фіакр-Львів» не могло б собі дозволити одномоментно придбати валідатори для усіх своїх автобусів. «Якщо 0,5 млн грн, які необхідно для того, щоб обладнати всі наші машини валідаторами, ляжуть на підприємство, нам нема що робити на ринку перевезень у Львові», – сказав він.

Джерело: zaxid.net

Коментарі відключені для цього запису