Електронний квиток не приведе до подорожчання проїзду у Львові, – Жук

Січ 18 2012 Опублікував в Е-Квиток

Пасажирські перевезення у місті здійснюються за затвердженим тарифом, в автобусах він зараз становить 2 грн. Якщо на момент впровадження електронного квитка тариф становитиме 2 грн, то вартість проїзду для пасажирів збережеться на рівні 2 грн. Про це 18 січня заявив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Микола Жук.

М.Жук прокоментував ZAXID.NET, що фірма, яка впроваджуватиме електронні квитки на транспорті, має заробляти з відсотків від їх реалізації. Саме це, за його словами, було неодноразово представлено у бізнес-плані для депутатів Львівської міської ради.«У кишені водія осідає приблизно 10% виручки з маршруту, деколи й 15%. Перевізники добре знають, що водії всю виручку не здають. «Електротранс» для реалізації квитків платить агентським пунктам 8-10%, водію за реалізацію квитків платять 15%. Бізнес-план фірми, яка пропонує електронний квиток для ринку перевезень у Львові говорить про те, що 15% від вартості квитка буде її комісією за продаж квитків», – повідомив М.Жук.

Тим часом, за словами заступника начальника управління транспорту ЛМР Андрія Білоуса, така фірма бере на себе ряд обов’язків перед перевізниками, оптимізує певні процеси. «Фірма забезпечує контроль за реалізацією квитків, вона зацікавлена в його надійності, бо має з цього комісію. До того ж підприємству-перевізнику не треба тримати штат касирів, які приймають виручку у водіїв. Водії можуть більшу кількість годин бути на лінії, а коли заїжджають у парк, – не витрачати багато часу на здачу готівки. Підприємству не потрібно платити за інкасацію коштів і возити їх у банк», – повідомив він.

За словами представників управління транспорту Львівської міськради, поява оператора електронного квитка виводить операторів на транспортному ринку на більш ефективний і прозорий рівень. «Перевізники отримують надійний контроль за обігом коштів, але в таких умовах їх водії, позбавлені доступу до виручки, вимагатимуть легального працевлаштування, офіційних зарплат, а для міста це приводило б до збільшення надходжень прибуткового податку, – зазначив А. Білоус ZAXID.NET.

Тим часом, для пасажирів введення електронного квитка дало б змогу не витрачати двічі, здійснюючи пересадки з одних маршрутів на інші. «Для нас мета №1, щоб впровадити це для львів’ян. Якщо потрібні додаткові аргументи, ми їх наводитимемо», – зазначив Білоус.

Зазначимо, голова постійної депутатської комісії інженерного господарства, транспорту та зв’язку Львівської міської ради, депутат від ВО «Свобода» Іван Гринда 16 січня пояснив, що його фракція не голосувала за впровадження у Львові електронного квитка через підозру, що разом із впровадженням електронного квитка ціна за проїзд підніметься до 5 грн.

30 грудня 2011 року депутати Львівської міської ради на сесії не набрали достатньої кількості голосів заухвалу «Про створення ТзОВ «Леокард» для впровадження і забезпечення функціонування системи справляння плати за проїзд з використанням єдиного електронного квитка». Ухвалою, яку не підтримали депутати, пропонувалось визначити учасниками ТзОВ «Леокард» АТП №1 і ТзОВ «Ригас Карте». За частками статутного капіталу 3,927 млн грн (51%) і 3, 773 млн грн. (49%)  відповідно.

Джерело: ZAXID.NET

Коментарі відключені для цього запису