Обладнати автобус для е-квитка коштуватиме 2,5 тис. євро

Лют 02 2012 Опублікував в Е-Квиток

Із приватними перевізниками у Львові провадять активні переговори щодо впровадження системи електронного квитка. Про це 1 лютого заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Андрій Білоус.


А.Білоус зазначив: «Відповідальні підприємства, які мають велику частку власного транспорту, які зацікавлені у розвитку і подальшій праці на ринку перевезень у Львові, дуже реально підходять до цього. Є й такі, яких треба переконувати, відмовитися від праці з необлікованою готівкою є важко. Дискусія триває, і прогрес у ній є».Заступник управління транспорту уточнив, що у договорах, які підписані з перевізниками наприкінці 2011 року, є «норма про те, що при зміні системи справляння плати за проїзд загалом у місті, перевізники зобов’язані переобладнати свої транспортні засоби для реалізації цієї системи».

Начальник управління інвестицій та зовнішньоекономічних відносин ЛМР Сергій Кіраль повідомив ZAXID.NET: «Комплект обладнання на один транспортний засіб у приватного перевізника коштувати не більше 2,5 тис. євро. Якщо перевізнику буде потрібно, то можна буде запропонувати розтермінування в оплаті на 1-1,5 роки через схему лізингу».

С.Кіраль додав, що загалом закупівлю і встановлення обладнання в транспортних засобах для обслуговування електронних квитків має, за проектом, здійснювати СП «Леокард», і повертати кошти на це від перевізників, отримуючи 15% від виручки з продажу квитків. «Всі видатки будуть вкладати у ці 15%», – уточнив він.

Зазначимо, перевізники Львова публічно висловлюють підтримку впровадженню системи електронного квитка.

Начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Микола Жук заявляв, що введення електронного квитка не приведе до подорожчання проїзду у громадському транспорті Львова.

26 січня на сесії Львівської міської ради депутати вдруге не проголосували за е-квиток, вони проголосували за перенесення питання «Про створення ТзОВ «Леокарт» для впровадження та забезпечення функціонування системи справляння плати за проїзд з використанням єдиного електронного квитка».

Джерело: ZAXID.NET

Коментарі відключені для цього запису