Перевізники проти покращення умов для пасажирів

Бер 05 2013 Опублікував в Транспорт

Перевізники готуються до всеукраїнського страйку

Перевізники, які експлуатують переобладнані автобуси, готуються до всеукраїнського страйку проти проекту постанови Кабінету Міністрів, яким забороняється здійснення пасажирських перевезень на переобладнаних з вантажних транспортних засобів маршрутках.

Як повідомили в інформаційному відділі ГО «Союзу перевізників України», Міністерство інфраструктури не залучає громадян України до громадського обговорення нормативно-правових актів, чим порушує українське законодавство.

«Оскільки проект даної постанови є регуляторним актом та має важливе суспільне значення і стосується актів, якими передбачається  встановлення обмежень для суб’єктів господарювання, то згідно п. 21 постанови Кабінету Міністрів від 03.11.2010 р. № 996 Міністерство інфраструктури України в обов’язковому порядку має провести консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення», йдеться в повідомленні перевізників.

За їх словами, прийняття постанови може призвести до транспортного колапсу в Україні, оскільки передбачає заборону на перевезення пасажирів автобусами, що зареєстровані як переобладнані з  вантажних транспортних засобів та заборону здійснювати перевезення пасажирів на відстань понад 150 кілометрів автобусами до 22 пасажирських місць включно.

«Заборона надання послуг з перевезення пасажирів такими автобусами призведе до зупинки перевезень на багатьох маршрутах загального користування, зокрема, на більшості соціально значущих маршрутах», – переконані перевізники.

З проханням втрутитись у ситуацію громадські організації ГО «Союз перевізників України» та ГО «Спілка водіїв» вже звернулися до Президента України.

Нагадаємо, торік у березні голова Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті Євген Пронченко повідомив, що автобуси, які переобладнані з вантажних на пасажирські транспортні засоби становлять небезпеку для пасажирів. Чиновник повідомив, що нині територією України на всіх маршрутах курсує приблизно 88 тис. автобусів, що перевозять пасажирів, з яких орієнтовно 23 тисячі (більше 20% – ред.) – переобладнані з вантажних на пасажирські транспортні засоби.

За матеріалами сайту marshrutka.org.ua

Коментарі відключені для цього запису